יש לכם דג זהב חולה? טיפול בדגי זהב

איך לגדל דג זהב ? טיפול בדגי זהב הוא פשוט וזה אולי מסביר מדוע הם דגים פופולריים מאוד בתור דגי נוי. הם מתאימים למים קרים, מה שאומר שניתן לגדל אותם בקלות גם באקווריום וגם בברכת דגים, ואין צורך בציוד לחימום המים. מה שהופך אותם למתאימים מאוד גם עבור מגדלים מתחילים. אם יש לכם דגי זהב הם אינם זקוקים לטיפול יוצא דופן; אך כמובן שחשוב לדאוג לניקיון האקווריום ומתן מזון לדגים המתאים לדגי זהב. אך שימו לב, דגים יכולים לחלות במחלות. ועל זה בדיוק אנו רוצים לדבר הפעם – כיצד לטפל בדג זהב חולה.

הדבר הראשון שצריך לדעת לצורך טיפול בדג זהב חולה הוא כיצד לזהות את סימני המחלה. דגי זהב לא יבואו להגיד לכם שהם מרגישים ברע, עליכם להתבונן בהם ולזהות סימנים המעידים על מחלה. אם אתם רואים תמותה של דגים, ישנו סיכוי גדול שמדובר במחלה. חשוב שתשימו לב למראה החיצוני של הדג, מחלות שונות גורמות להופעת סימנים חיצוניים. הסימנים הללו מאפשרים לנו לזהות את הגורם למחלה וכך אנו יודעים כיצד לטפל בדג זהב חולה.

מי שעוסק בטיפול בדגי זהב, או דגי נוי (מים מתוקים) באופן כללי, צפוי לפגוש את המחלה הזו. הנקודות הלבנות הן למעשה טפיל המוצץ את דמו של הדג, ממש כמו כינים החיות מתחת למים. זוהי מחלה המתפשטת במהירות ומדביקה את כל הדגים. היא גורמת חוסר נוחות לדג ואתם צפויים לראות את הדג מתחכך בעצמם שונים ואף מנסה לקפוץ החוצה מהמים. הטפיל גורם להחלשת הדג, אנמיה, ואף הופך אותו לרגיש יותר לזיהומים.

פצעים אדומים פתוחים

לדגים ישנה שכבת קשקשים המגינה עליהם. אך כאשר משהו בשכבת העור של הדג נפגע עלול להיווצר פצע מזוהם. שריטה של הדג כתוצאה מאיזה חפץ חד או בעלי חיים אחר יכולה להיות ההתחלה, אך הפציעה מזדהמת בחיידקים ונוצר פצע אדום פתוח. מחלה זו מתרחשת בסבירות גבוהה יותר כאשר תנאי המחיה אינם טובים. למשל כאשר טמפרטורת המים גבוהה, ישנה סבירות יותר גבוהה. לצרוך הטיפול בדג זהב חולה ישנן תרופות ייעודיות, כמו כן ניתן לטופל באמצעות הוספת מלח למים. גם עם מחלה זו מתמודדים באמצעות תרופות או המלחת המים.

מיימת

המיימת היא תופעה בה גופו של הדג מתנפח בצורה קיצונית עד לכדי הזדקרות הקשקשים. הסיבה לכך היא בדרך כלל מחלות מעיים. טיפולים אנטיביוטיים עשויים לעזור, אך המנוסים בטיפול בדגי זהב נוהגים להתייחס למחלה זו כחשוכת מרפא מכיוון שבדרך כלל היא מתגלה כאשר הדג חולה מאוד והסיכויים להצילו קטנים.

ריקבון סנפירים

מחלה זיהומית הגורמת לריקבון המתחיל בסנפירים וממשיך אל גוף הדג ובסופו של דבר גורם למותו. מחלה זו מדבקת ומתפשטת במהירות. היא יכולה להתפרץ בתנאי מחייה ירודים או במקרה של הוספת דגים נגועים לאקווריום. ניתן לטפל במחלה באמצעות תרופות ייעודיות והמלחת המים.

תולעת העוגן

תולעת טפילית הנראית כמו חוט לבן היוצא מגופו של דג זהב חולה. התולעים הללו מתרבות במהירות ובסופו של דבר גורמות למות הדג כתוצאה מזיהומים, אנמיה ואיבוד דם. הטיפול כולל המלחה ושימוש בתרופות שונות במקביל על מנת להילחם גם בתולעת וגם בזיהומים הנוצרים.

דברים אחרים שעלולים לפגוע בדגים הם זיהומי כלור או אמוניה (המגיעה משתן הדגים). הדבר הבסיסי ביותר בטיפול בדגי זהב הוא מתן תנאים מתאימים – זה מונע מחלות רבות ותמותה של דגים.

יש לכם דג זהב חולה? טיפול בדגי זהב

יש לכם דג זהב חולה? טיפול בדגי זהב

צולם ע”י zhengtao tang באתר Unsplash